Objavljeno: Čet, 03.02.11. 14:27
Gospodarstvo

Nirupama Rao: Svjetska kriza i nove ekonomije

Snaga indijske ekonomije temelji se na visokoj stopi štednje i ulaganja, a ono što je razlikuje od Kine i zemalja jugoistočne Azije jest domaća potražnja, a ne izvoz, kao primarni pokretač rasta, piše Nirupama Rao, indijska ministrica vanjskih poslova

Piše Nirupama Rao, indijska ministrica vanjskih poslova

Preuzeto s: www.bankamagazine.hr
opširnije
Objavljeno: Uto, 11.01.11. 15:09
Gospodarstvo

Gospodarski forum: Indija – Dubrovačko-neretvanska županija

Indijski veleposlanik Pradeep Singh je, predstavivši indijsko gospodarstvo i mogućnosti suradnje sa županijskim gospodarstvenicima, podsjetio kako su indijsko-hrvatski odnosi vrlo dobri, posebno Indije s Dubrovnikom s kojim trgovačka suradnja datira unazad nekoliko stoljeća, a u indijskom gradu Goi nalazi se i crkva dubrovačkog zaštitnika sv. Vlaha.

Indijski veleposlanik u Hrvatskoj Pradeep Singh rekao je kako će pozvati bollywoodske producente da svoje filmove snimaju na lokacijama u Dubrovniku.

– Bollywoodski producenti su u stalnoj potrazi za novim zanimljivim destinacijama na kojima bi snimali, a Dubrovnik je izuzetno lijep grad s puno atraktivnih lokacija – rekao je veleposlanik Singh, napominjući kako ti filmovi imaju na milijune gledatelja, ne samo u Indiji nego i drugdje u svijetu.

U Indiji je vrlo razvijen srednji stalež koji voli putovati te ćemo promovirati Dubrovnik kao izvanredno zanimljivo turističko odredište – naglasio je indijski veleposlanik. Dodao je kako su brodogradnja, medicina i farmaceutska industrija područja u kojima Indija želi razviti bolju suradnju s Hrvatskom.

opširnije
Objavljeno: Sri, 17.11.10. 10:11
Gospodarstvo

Indijski rupi dobio svoj jedinstveni simbol

Indijska je vlada odobrila konačni dizajna za svoju valutu, rupi. Simol je spoj devnagarskog “Ra” i latinskog ‘R’.

Time se
rupi pridružio elitnoj ligi svjetskih valuta poput dolara, britanske funte, eur i japanskog jena, koji već imaju svoje jedinstvene oznake.
Objavljeno: Sri, 10.03.10. 11:44
Gospodarstvo

Seminar „Kako poslovati s Indijom“ održan u  Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu 

Seminar u organizaciji Veleposlanstva Republike Indije u RH i Hrvatske gospodarske komore na kojem su sudionici saznali više o indijskom gospodarstvu te poslovanju indijskih tvrtki u međunarodnom okružju. opširnije
Gospodarstvo

Njemačka ulaže u indijsko gospodarstvo

Piše Marijana Janjić

Merkel u posjetu Indiji


opširnije
Korisnik:
Lozinka:
Zapamti me:      
PORT.hr