Sjever – Vlak Palace on Wheels

Vlak Palace on Wheels

 
Palace on Wheels novi je klimatizirani vlak. Ubraja se u deset najboljih luksuznih vlakova svijeta.
 Nekada su takvi vlakovi bili povlastica vladara kneževina. Danas su dostupni svima. Indijski organizatori (resorno ministarstvo indijske vlade i Rajasthan Tourism Development Corporation) osmislili su projek kojim se putnicima osigurava maksimalan luksuz i udobnost.Putovanje za počinje predavanjem prtljage na posebnom peronu postaje Delhi Cantonent Station. Tijekom vožnje putnicima se u restoranu nudi cijela paleta indijskih ali i europskih jela. Tijekom dana organiziran je opširan program posjeta planiranim mjestima. To je uspješna kombinacija promatranja prirode i starih kraljevskih gradova maharadža. Uživajte u luksuzu iz davnih vremena te putujte starim Rajputanom kao da ste i vi maharadže.„Palača na kotačima“ putniku nudi 52 kabine za spavanje s po dva odvojena kreveta te vlastitu kupaonicu.Vlak koji je izrađen u stilu luksuznih vagona bivših maharadža na svom putovanju kroz prekrasni Rajasthan vozi rutom Delhi—Jaipur—Jaisalmer—Jodhpur—Sawai—Madhopur (Ranthambore) —Udaipur—Keoladeo—nacionalni park Ghana kod Bharatpura—Fatehpur Sikri—Agra—Delhi.

Program putovanja

Polazak je svake srijede od rujna do travnja. Putovanje traje 8 dana i 7 noći. Povratak je sljedeće srijede ujutro.

Mjesta koja se posjećuju uglavnom su opisana u ovoj brošuri, pa detaljne podatke potražite drugdje.

1. dan: srijeda
Okupljanje u Delhiju na postaji Cantonment. Polazak oko 18:30 sati.
2. dan: četvrtak
Cijeli dan u Jaipuru s razgledavanjima i kulturnim programom (palača vjetrova, Amber Fort s jahanjem slonova, City Palace, zvjezdarnica maharadže Jai Singha II.)
3. dan: petak
Posjet gradu Jaisalmer u srcu pustinje Thar. Program razgledavanja (Nathmalji-ki-Haveli, Patwon-ki-Haveli, Salim-Sing-ki-Haveli) te izlet na devama do Samskih dina.
4. dan: subota
Posjet gradu Jodhpur s razgledavanjem utvrde Meherangarh i Jaswant Thada Cenotaph. Ručak u kraljevskoj rezidenciji Umaid Bhawan Palace.
5. dan: nedjelja
Sawai Madhopur s posjetom nacionalnom parku Ranthambore. Nastavak vožnje do utvrde Chittorgarh.
6. dan: ponedjeljak
Udaipur s razgledavanjem utvrde City Palace i vožnja brodom do utvrde Lake Palace s ručkom. Poslije podne posjet kristalnoj galeriji.
7. dan: utorak
Posjet ornitološkom nacionalnom parku Keoladeo Ghana kod Bharatpura te nastavak vožnje preko Fatehpur Sikrija do Agre s razgledavanjem Taj Mahala i Crvene utvrde.
8. Dan: srijeda
Dolazak u Delhi u jutarnjim satima.

Korisnik:
Lozinka:
Zapamti me:      
PORT.hr