Jug – Otočje Lakadivi (Lakshadweep)

Otočje Lakadivi (Lakshadweep)

 
 

Otočje se nalazi oko 200 do 400 km od keralske obale. Cjelokupna površina 36 atolskih otoka iznosi samo 32 km2. Stanovništvo je nalik onome na kopnu. Govori se jezikom malayalam. Sjedište uprave teritorija je na otoku Kavaratti.Šarm Lakadiva bez dvojbe je njihova osama. Otoci, na kojima su gusto posađene kokosove palme, koji su prekriveni pijeskom kremaste boje i koje oplahuju vode čija boja varira od akvamarina preko tirkizne do dubokoga lapis lazulija.

Svaki od tih otoka malo je carstvo za sebe, koje je dugo vremena postojalo bez utjecaja vanjskog svijeta. Lakadivi su iz Cochina dostupni zrakoplovom. Iz Agattija se potom nastavlja brodom do otoka Bangaram.

Iz daljine se već vidi kako se valovi lome na koraljnim grebenima koji se nalaze ispred otoka. Na plažama malih otoka, koje su okružene palmama, zaista se možete osjećati kao Robinson Crusoe i uživati u tirkiznom moru.

Čak i za vrijeme monsuna grebeni zaustavljaju visoke valove, pa se može kupati u moru. Pri temperaturi vode od 23°C do 33°C može se ugodno roniti za rijetkim ribama. Od 36 otoka nastanjeno je samo deset, a jedino je Bangaram otvoren za turiste.

Smještaj je u bungalovima usred velikoga kompleksa u hladovini, Bangaram Island Resort.

Turistima je potrebna dozvola za posjet otoka.
Detaljne informacije o tome kod:
Casino Hotel, Willingdon Island, Cochin.

Korisnik:
Lozinka:
Zapamti me:      
PORT.hr