Objavljeno: Ned, 08.05.16. 10:36
Indija u kratkim crtama

Nacionalni parkovi Indije

piše Josipa Pavelić 
 
Da ne bi bilo da uzimam preuzimam tuđe zasluge: dečko je predložio temu nacionalnih parkova, ja sam ju s oduševljenjem prihvatila i krenula pisati o onima u Kerali. I, čim sam vidjela sliku parka Silent Valley, ostala sam bez daha i zaljubila se u to mjesto.

Silent Valley.
opširnije
Objavljeno: Ned, 14.02.16. 12:04
Indija u kratkim crtama

Kulturno u Indiji – volume two

Pišu Josipa Pavelić, Marijana Janjić

Josipa:
Prošlo je više mjesec dana od prvoga mi članka o indijskome bontonu, urednica čeka već valjda pola mjeseca da joj pošaljem sljedeći, a ja nikako da sjednem za laptop i natipkam ga; kao da sam prava Indijka, uvijek i sa svime kasnim. E pa, došao je i taj tren: bez daljnjeg odgađanja, nove crtice iz indijskoga bontona čekaju vas u ostatku teksta!


Marijana:
Urednica je dočekala tekst.opširnije
Objavljeno: Ned, 20.12.15. 11:38
Indija u kratkim crtama

Kulturno u Indiji

piše Josipa Pavelić 
 
Razmišljajući kako bi bilo prekul otići vidjeti tu Indiju o kojoj evo već pet godina učim, krenem ja pretraživati net u potrazi za korisnim informacijama, stvarima koje na predavanjima nisam čula, savjetima gdje što i kako. Završila sam čitajući o malim – ali bitnim – stvarima iz bontona. 


opširnije
Objavljeno: Pon, 16.11.15. 10:04
Indija u kratkim crtama

INDIRA GANDHI

piše Josipa Pavelić


Indira Gandhi, najpoznatija političarka Indije, prva indijska premijerka, koja drži i rekord u tom poslu – na vlasti je bila od 1966. do 1977., a zatim i od 1980. do 1984. godine – umrla je 31. listopada 1984. U sjećanje na nju slijedi (veoma) kratak pregled razdoblja njezine vlasti.


opširnije
Korisnik:
Lozinka:
Zapamti me:      
PORT.hr