Objavljeno: Sub, 05.05.12. 11:36
Moda

Kolekcija SLAVE2LOVE F/W 2012 In Memoriam Elisha Nitai Drury

 
Mandali Mendrilla, modna dizajnerica hrvatskog porijekla sa sjedištem u New Yorku nedavno izdala novu kolekciju ispiriranu mudrošću Bhagavad Gite koju je posvetila svom tragično preminulom suprugu.

 


U siječnju 2012, izgubila je supruga u tragičnoj automobilskoj nesreći te je stoga odabrala posvetiti kolekciju na kojoj je radila u vrijeme njegove smrti njemu i nesebičnoj ljubavi koju joj je pružao.Kolekcija nazvana Slave2Love (S2L) izražaj je krhkosti ljudskoga tijela koje obavija vječni duh. Nadahnuta je Chuang Tzijevom reinkarnacijom leptira i vječnom mudrošću Bhagavad Gite. Lepršava ručno slikana svila organskog porijekla izražava čežnju za dostizanjem besmrtnih svjetova unutar srca. 


Nježnost pamuka i svilenih ukrasa istovremeno izazivaju osjećaj privlačnosti i brižnosti te postojanja u paralelnim svjetovima. Dizajnirana i ručno izrađena za proslave jesenje i resort sezone, kolekcija S2L je oda vječnoj vatri ljubavi i doživotnoj posvećenosti istinskih prijatelja.

Osnovne boje, crna i bijela naglašene crvenom, žutom, zelenom, ljubičastom i plavom nadahnjuju izvorne emocije privrženosti, poštovanja, nade i ushita koje stvaraju igralište na kojem se spajaju u neograničenim kombinacijama te ostavljaju damu u haljini zaljubljenu u svijet u svim njegovim izražajima shvačajući da su samo odraz dobre volje.

S2L je bila namjenjena za prikazivanje na F/W 2012 Fashion weeku. Mandali je odlučila kolekciju ne prikazati na pisti već je tiho objaviti u duhu prikazivanja umjetničkih djela na svom ATELIER internetskoj stranici www.mendrilla.com .

Datum objave, 29. travnja 2012, rođendan je njenog pokojnog supruga. Nakon izlaganja S2L Mandali neće izlagati do kraja 2012. već će ovu godinu posvetiti očuvanju i promiviranju projekta njezina supruga “Krishna Kitchen.”

Mendrilla je dobitnica nekoliko prestižnih nagrada za dizajn te stvara i živi u potrazi za istinom i ljepotom. Više o njenom radu možete saznati na njenim stranicama te kroz dosadašnje medijske nastupe u Hrvatskoj:

Moda u službi politike

Svaki komad odjeće može biti umjetničko djelo

Kreacija iz Mumbaiskog pogona koji je osnovao Mahatma Gandhi 


Korisnik:
Lozinka:
Zapamti me:      
PORT.hr